Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání vztahu profesionálních a amatérských hráčů e-sportu ke sportu
Halberštát, Jiří ; Jarošík, Richard (vedoucí práce) ; Voráček, Josef (oponent)
Název: Porovnání vztahu profesionálních a amatérských hráčů e-sportu ke sportu Cíle: Cílem bakalářské práce je zjistit, jak odlišný mají profesionální a amatérští hráči e- sportu vztah ke sportu. Metody: V práci byla užita metoda kvantitativního šetření, konkrétně elektronického dotazníku, který sloužil k získání dat od respondentů. K popisům získaných dat byla užita metoda deskriptivní analýzy a poté byly výsledky obou skupin porovnány díky komparativní metodě. Výsledky: Bylo zjištěno, že nejčastěji sledují jak amatéři, tak i profesionálové sportovní dění pomocí televizních zařízení či jiných streamovacích a online platforem. Nejčastější sportovní fanoušci z řad e-sport hráčů se pohybují na hodnotě 4 až 5 ze zvolené sedmistupňové škály. Soubor amatérských hráčů představoval z 791 respondentů celkem 729 jedinců, takže soubor odpovědí u této skupiny velmi často odpovídal celkovému souboru, u profesionálů se ale našli určité odlišnosti, kterými byla tato skupina specifická. Nejčastěji sledovaným sportem u amatérů i profesionálů byl fotbal s výrazným náskokem, dále následoval lední hokej a poté další sporty jako MMA, baseball, basketbal či formule 1. Všechny tři hypotézy práce byly vyvráceny. Dále bylo zjištěno, že z řad amatérů sport aktivně a pravidelně provozují dvě třetiny, což je o 10 % více než...
Potravinové doplňky a výživa výkonnostních a profesionálních cyklistů
Bednář, Michal ; Šafránek, Jiří (vedoucí práce) ; Polášková, Marcela (oponent)
Název práce: Potravinové doplňky a výživa výkonnostních a profesionálních cyklistů. Cíle práce: Cílem mé práce je zjistit rozdíly v používání potravinových doplňků profesionálními a výkonnostními cyklisty. Zjišťovat budu také, jak se liší suplementace obou sledovaných skupin před výkonem, v jeho průběhu a po výkonu. Zaměřil jsem se též na to, kterým značkám suplementů dávají přednost profesionální cyklisté a které upřednostňují výkonnostní cyklisté. Samozřejmě jsem neopomenul porovnat pitný režim dotazovaných skupin. Metodika práce: Údaje jsem získával pomocí dotazníku, který jsem rozesílal e-mailem přes internet. S některými závodníky se pravidelně setkávám osobně, čehož jsem využil k přímému vyplnění dotazníku. V dotazníku byly použity jednoznačné a jednoduché otázky. Použitý dotazník je uveden níže v příloze. Většina z dotazovaných respondentů byli muži a věkové rozpětí bylo široké. Výsledky: Z výsledků vyplývá, že největší rozdíly mezi dotazovanými skupinami jsou v suplementaci před výkonem, v průběhu výkonu a po něm. Rozdíly jsou také v používaných značkách potravinových doplňků. Profesionální cyklisté získávají informace o suplementaci z jiných zdrojů než výkonnostní cyklisté. Profesionální cyklisté většinou využívají rad trenéra nebo čerpají ze zkušeností svých týmových kolegů. Výkonností...
Profesionalizace a její vliv na sektorovou identitu neziskových organizací v České republice
Trdličková, Gabriela ; Frič, Pavol (vedoucí práce) ; Kokeš, Richard (oponent)
(abstrakt) Tato diplomová práce zkoumá vliv míry profesionalizace na sektorovou identitu vybraných neziskových organizací v České republice, které se zabývají poskytováním služeb pro hendikepované osoby. V neziskových organizacích nejen v České republice v rámci modernizace dochází k jejich profesionalizaci, což je proces, při kterém dochází k vnitřním změnám v organizaci. Mezi nejvýznamnější změny můžeme řadit rozšiřování odborného vědění, které má za následek rozšiřování profesionální základny organizací. Další změny, které souvisí s profesionalizací, jsou dělba práce, změny v hierarchii organizací, změny v otevřenosti pro zapojování občanů, změny financování a celkového fungování organizace. Tyto změny přicházející s profesionalizací mění identitu neziskových organizací, které se stále více podobají institucím komerčního sektoru. Základní hypotéza této práce, která vychází z literatury, kdy se odborníci na profesionalizaci vyjadřují, že organizace profesionalizací ztrácejí svůj původní charakter neziskových organizací, tedy zní: Čím více je nezisková organizace profesionalizovaná, tím méně znaků sektorové identity vykazuje. Přičemž sektorová identita je koncept, který byl v této práci stanoven na základě strukturálně operacionální definice Salamona a Anheiera, kteří hovoří o pěti znacích, které...
Potravinové doplňky a výživa výkonnostních a profesionálních cyklistů
Bednář, Michal ; Šafránek, Jiří (vedoucí práce) ; Polášková, Marcela (oponent)
Název práce: Potravinové doplňky a výživa výkonnostních a profesionálních cyklistů. Cíle práce: Cílem mé práce je zjistit rozdíly v používání potravinových doplňků profesionálními a výkonnostními cyklisty. Zjišťovat budu také, jak se liší suplementace obou sledovaných skupin před výkonem, v jeho průběhu a po výkonu. Zaměřil jsem se též na to, kterým značkám suplementů dávají přednost profesionální cyklisté a které upřednostňují výkonnostní cyklisté. Samozřejmě jsem neopomenul porovnat pitný režim dotazovaných skupin. Metodika práce: Údaje jsem získával pomocí dotazníku, který jsem rozesílal e-mailem přes internet. S některými závodníky se pravidelně setkávám osobně, čehož jsem využil k přímému vyplnění dotazníku. V dotazníku byly použity jednoznačné a jednoduché otázky. Použitý dotazník je uveden níže v příloze. Většina z dotazovaných respondentů byli muži a věkové rozpětí bylo široké. Výsledky: Z výsledků vyplývá, že největší rozdíly mezi dotazovanými skupinami jsou v suplementaci před výkonem, v průběhu výkonu a po něm. Rozdíly jsou také v používaných značkách potravinových doplňků. Profesionální cyklisté získávají informace o suplementaci z jiných zdrojů než výkonnostní cyklisté. Profesionální cyklisté většinou využívají rad trenéra nebo čerpají ze zkušeností svých týmových kolegů. Výkonností...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.